Podcast, trendy én onmisbaar voor jouw bedrijf

Podcast Vipmedia

Je hebt er zeker al eens van gehoord en er misschien al eens een beluisterd: een podcast. Feit is dat ze al ruim 10 jaar bestaan. Het is een relatief nieuwe en vooral doeltreffende manier voor b2b en b2c communicatie. Een perfecte manier om kennis op te doen en te delen.

Een podcast is een gesprek /interview tussen twee of meerdere mensen over een interessant onderwerp en duurt vaak zo’n 20 minuten. Als het een boeiende, vlotte en leuke podcast is, blijf je gewoon luisteren en merk je niet eens dat ze een klein halfuur duren. Je steekt er dan ook vaak behoorlijk wat van op. Eén van de voordelen van een podcast is, dat je makkelijk even de pauzeknop kan indrukken. Je luistert dus wanneer je dit zelf wil. Dat kan zelfs makkelijk terwijl je andere dingen doet, zoals joggen of klusjes in huis. Dat maakt een podcast een enorm prettig medium.  

Voor elk onderwerp een passende vorm

Misschien ben je zelf een fanatiek podcast-luisteraar. Dan zal je ontdekt hebben, dat hierin ook verschillende vormen mogelijk zijn. Denk aan een interview met deskundigen, die uitleg geven over een bepaald product of onderwerp. Ook een reportage behoort tot de mogelijkheden. We gaan op pad en nemen de luisteraar mee, naar waar je maar wilt!

Het belang van een podcast voor jouw bedrijf

Als ondernemer mag je het groeiende belang van een podcast niet onderschatten. Door goede, interessante podcasts op je website te plaatsen en via social media te delen, krijgt je website een veel betere SEO ranking. Je maakt ook reclame voor je bedrijf en de producten en diensten die je in de podcast bespreekt. Zo creëer je een betere, nauwere band met klanten en relaties, schep je vertrouwen en zorg je mede hierdoor voor een hogere bedrijfsomzet.

Allemaal voordelen die je, als bedrijfsleider of marketeer ertoe moeten aanzetten om te investeren in dit eigentijdse online communicatiemiddel dat podcast heet.

Vipmedia als partner voor podcasts

Vipmedia kan hierin je perfecte partner /raadgever zijn. We hebben immers alles onder één dak: betrokken, ervaren en gespecialiseerde journalisten, geschoolde online marketeers en technici. En bovendien een groot online netwerk om je podcasts te promoten. We produceren podcasts voor elk budget. Het Vipmedia salesteam gaat graag, vrijblijvend met je in gesprek om dit alles op korte termijn samen te kunnen realiseren.