Duurzame stap: Vipmedia verstuurt tijdschriften vanaf nu in biobased suikerriet folie

vipmedia_magazines_duurzaam_suikerriet_folie

Vol trots kondigt Vipmedia Publishing vandaag aan dat we het merendeel van onze magazines milieuvriendelijk gaan versturen. De plasticfolie om onze magazines is vervangen voor een biobased suikerriet folie. Deze week ontvangen onze abonnees de eerste magazines die in deze folie geseald zijn.

Met het vervangen van de traditionele PE folie voor suikerriet folie gaat Vipmedia voor groen. Suikerriet folie is minder belastend voor het milieu. Het bestaat voor 80% geproduceerd uit hernieuwbaar grondstoffen, terwijl de traditionele PE folie is gemaakt uit aardolie. Daarnaast heeft suikerriet folie het Vinçotte OK biobased certificaat met vier sterren en is het volledig recyclebaar. De folie mag dus in de plasticafvalbak en kan weer hergebruikt worden. Suikerriet folie heeft dezelfde kwaliteit en sterkte als de traditionele folie, dus onze magazines worden nog steeds netjes geleverd in de brievenbus.

Op naar een beter klimaat

Vipmedia Publishing hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom hebben wij dit jaar ook een eerste stap gemaakt in onze bijdrage voor een beter klimaat. Wij zijn er ons van bewust dat ook wij invloed hebben op de klimaatverandering en onze lezers kunnen inspireren om duurzamere keuzes te maken. Begin dit jaar lanceerden wij daarom ons duurzame magazine Groener Wonen.

Betere toekomst voor volgende generaties

In Groener Wonen gaan we op zoek naar inspirerende (interieur)ontwerpers die zich richten op duurzaamheid. Het magazine informeert en inspireert haar lezers om duurzamere keuzes te maken. Je krijgt antwoord op vragen als ‘Zijn zonnepanelen iets voor mij?’, ‘Is het slim om nu al mijn cv-ketel te vervangen voor een warmtepomp?’ en ‘Hoe kan ik energie in en rondom huis besparen?’. Daarnaast lees je praktische tips voor het verminderen van plastic afval, milieuvriendelijker reizen en het duurzaam inrichten van je tuin. Groener Wonen is er voor iedereen met een groen hart die zich richt op een betere toekomst voor volgende generaties.